Taalkeuze

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Nieuws

Branislav Skladany keert terug naar zijn roots

<p><span>Foto ZUPP</span></p>

Na één seizoen in Limburg verlaat Branislav Skladany NOLIKO Maaseik. De geslepen strateeg, die ondertussen 35 jaar is, besloot zijn carrière af te bouwen. Een eerste hand aan die afbouw legt hij in eigen land, in Slowakije. Bij VK Prievidza zal hij op een lager niveau uitbollen en het volleybal combineren met een job.

Voor hij naar Limburg afzakte, behaalde de vinnige spelverdeler onder andere 3 kampioenstitels in Tsjechië en speelde hij in 2011 mee met Slowakije op het Europees Kampioenschap.

Nadat hij zijn Europese geluk had beproefd in onder meer Duitsland en Frankrijk streek hij neer in Maaseik. Hij won de supercup, bereikte de finale van de beker van België en werd met NOLIKO Maaseik vicekampioen.

Brani… merci voor alles.

 

Rob Bontje verhuist naar Limburgse top in Liga B

<p>Foto <span><span class="_33vv">IV Photography</span></span></p>
<p>&nbsp;</p>

De Nederlander Rob ‘boem boem’ Bontje speelde dit jaar zijn tweede seizoen bij de ploeg van de Maaskant. Bontje zelf is ook een Limburger afkomstig uit Grevenbicht, Nederlands Limburg wel te verstaan.

Voor hij naar Maaseik kwam speelde hij onder andere voor Blu Volley Verona (ITA), Sisley Treviso (ITA), Jastrzębski Węgiel (POL) en Berlin Recycling Volleys (GER). Rob heeft zich in al die jaren uitgewerkt tot een volwaardige volleyballer.

De immer positieve Nederlander mag misschien dan wel een dagje ouder zijn, maar een klasbak blijft hij zeker en vast. Zo behaalde hij met NOLIKO Maaseik de supercup, de bekerfinale en werd hij tot twee keer toe vicekampioen in België. Hij was een voorbeeld op training en in de kleedkamer.

Volgend seizoen zal hij geen kill-blocks meer plaatsen in Maaseik, maar in Achel. De club uit Liga B, die nogmaals de titel in tweede landelijke behaalde, kreeg de voorkeur van de Nederlander. Samen met het volleybal zal hij een zelfstandig statuut binnen de boekbinderij van zijn familie combineren.

NOLIKO Maaseik speelt komende jaren in Errea-uitrusting

<p>Foto IV Photography</p>

Volleybalclub NOLIKO Maaseik bereikte zopas een overeenkomst met de Italiaanse fabrikant van sportkleding Erreà.

Erreà is geen onbekende in de sport- en volleybalwereld. Het merk met hoofdzetel in Parma (Italië) is o.a. partner van de Italiaanse nationale volleybalteams, terwijl F1-liefhebbers het bekende logo ook zien opduiken op de uitrusting van Team Sauber. Stijl, kwaliteit en innovatie zijn de stopwoorden bij Erreà.

De deal – initieel voor vier jaar – kwam tot stand in overleg met Pierpaolo Lanzi (export manager Erreà Italia), Davy Willems (ERREA Point Limburg) en Guy Vanwijck (GI Sport, Maaseik).

Niet alleen de spelers van het A-team maar de hele volleybalfamilie van NOLIKO Maaseik zal de komende jaren dus de specifieke volleybaluitrusting van Erreà dragen.

NOLIKO Maaseik neemt hierbij na 19 jaar (!) afscheid van zijn vorige sportkledingsponsor.

 

Canadese Jay Blankenau wordt set-up bij NOLIKO Maaseik

<p>Foto J&uuml;rgen Sabarz</p>
<p>&nbsp;</p>

Jay Blankenau werd op 27 september 1989 geboren in Edmonton (Alberta, Canada) en geraakte via de universiteit van Calgary in de Canadese nationale selectie. Hij was er overigens bij (weliswaar vooral op de bank) toen Canada op de Olympische Spelen van Rio 2016 verrassend doorstootte naar de kwartfinales.

Jay Blankenau is een stevige kerel van 1m94 met een energieke en gedreven speelstijl, een zware service en een stevig blok.

Zijn Europese avonturen beperken zich voorlopig tot een jaar in Griekenland (MAS Niki Aiginiou), een jaar in Nederland (AB Groningen/Lycurgus) en zopas een in jaar Duitsland (Evivo Düren). En binnenkort komt hij dus aansluiten bij NOLIKO Maaseik!

 

Inhoud syndiceren

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2016

CONTACT

 

Volleybalclub NOLIKO Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@noliko-maaseik.be