Joel Banks is nieuwe hoofdcoach van NOLIKO Maaseik

<p>Foto ZUPP</p>

Na het vertrek van Daniel Castellani besloot het bestuur van volleybalclub NOLIKO Maaseik om voort te werken met Castellani’s rechterhand Joel Banks. Joel was in het voorbije seizoen al manifest aanwezig in de teamomkadering en neemt straks dus het roer helemaal over.

Even opnieuw voorstellen: de Brit Joel Banks (°1975) studeerde aan Sheffield Hallam University en speelde in de jaren 90 geregeld voor de Britse nationale ploeg. Rond de eeuwwisseling kwam hij voor het eerst over naar België, eerst als speler bij o.a. Sparvoc Lanaken en Volharding Eisden-Maasmechelen, later als speler-trainer. Intussen volgde hij alle volleybaltrainersopleidingen in België, Nederland en Engeland.

In de aanloop naar de Olympische Spelen van 2012 (Londen) stoomde Joel in Engeland via een meerjarenplan (jeugdselecties, universitaire ploeg én nationale ploeg) het volleybalteam klaar dat de eer van gastland Groot-Brittannië zou verdedigen. Deze job combineerde hij met die van teamcoach in de Nederlandse competitie, waar hij Langhenkel Volley Orion naar de kampioenstitel en naar Europees volleybal leidde.

Sinds 2013 is Joel Banks fulltime actief in het Belgische volleybal: op de topsportschool in Vilvoorde, als coach van onze nationale junioren, U19 en U21, en als assistent-coach van het nationale "Shadow Team" op de European Games Baku 2015. Vorig jaar haalde NOLIKO Maaseik Joel Banks binnen om de brede jeugdwerking een nieuw elan te geven en vooral als assistent-coach naast Daniel Castellani. Joel heeft het voorbije jaar ongetwijfeld nog wat opgestoken van zijn chef, maar tegelijk was tijdens de wedstrijden vanop de tribunes goed merkbaar hoe Castellani altijd veel aandacht had voor wat Joel hem wist te vertellen vanuit zijn scouting in real time.

NOLIKO Maaseik is ervan overtuigd dat Joel Banks uit het goede hout gesneden is voor deze uitdaging. De hele club staat achter hem, en dat geldt ongetwijfeld ook voor de supporters. Intussen wordt binnen de club ijverig, koortsachtig én met een streng oog voor het budget voortgewerkt aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. We hebben het niet alleen over nieuwe spelers die aangetrokken moeten worden om enkele vaste pionnen te vervangen, maar ook over nieuwe sponsors om enkele aflopende contracten op te vangen…

 

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be