NOLIKO Maaseik behoudt leidersplaats na zege tegen Antwerpen

<p>Foto Zupp</p>

Onder stralend zonlicht trok afgelopen zondag de Halfvastenstoet door de straten van Maaseik. Elk bont carnavalsgezelschap of stemmige harmonie vormde al een publiekstrekker op zich. En het is bij iedere groep verbazend lachen met de originele thema’s die kleurrijk zijn uitgebeeld en ondersteund worden met vrolijke muziek.

De Prinsenpraalwagens, de Rubik Cube’s van Jeugdprins Tuur II en de in tienduizenden roosjes kunstzinnig uitgewerkte Leeuwerik van Prins Jos IV vormden het hoogtepunt van deze carnavaleske optocht. Vrolijke sfeer tussen ontluikende bloemen en bloesems, onder een toelachend lentezonnetje, een stukje vlaai of een glaasje cava of bier samen met familie of vrienden, een mens wordt hier goed gezind van en tankt hieruit energie voor de rest van de week, maand of jaar.

De vuurproef van de wagenbouwers is steeds de passage over de kasseien van de hoofdstraten en Markt van Maaseik. Houdt hij het of houdt hij het niet? En van die stress had ons NOLIKO-team zaterdagavond precies ook wat last van. Hoewel set 1 vlotjes werd binnengehaald, begon de NOLIKO-caravalswagen te rammelen op de kinderkopkes van sets 2 en 3. En ook bij aanvang van set 4 dreigde het even verkeerd te gaan. Coach Castellani moest ingrijpen: medical Joker Ivan Raic maakte een goede entree, maar heel lang had de Antwerpse verdediging niet nodig om zijn aanvalsplan te fnuiken.

En dan, - wat een verademing -, kwam Wout Wijsmans binnen op de aanvalspositie. Wat hij liet kijken, kan tippen aan zijn topperiode bij Cuneo: schitterend aanvalswerk, lef en zelfverzekerdheid uitstralend, en vooral het team terug op sleeptouw nemend. Bijna op zijn eentje redde hij set 4 en walste hij in de tiebreak over de Antwerpse linies. Een zucht van verlichting sloeg door de LOTTO Dôme, maar Wout mocht het Halfvastenfeest in gang blazen. Puike wedstrijdverslagen vindt u hier en hier.

NOLIKO Maaseik kan zijn top in het klassement nog steeds met één puntje voorsprong vasthouden, maar voelt de hete adem van Knack Roeselare en Lindemans Aalst nu wel echt stevig in zijn nek. Na 4 speeldagen kristalliseert stilaan uit welke teams voor de knikkers zullen gaan. Volley Haasrode Leuven ging in eigen (huur)huis (Sportoase) de boot in tegen de Ajuinen uit Aalst. Knack Roeselare werd in de Vaubanhal van het kastje naar de muur gespeeld, maar kon in set 2 en 4 de braadworst van de barbecue pikken van de fluogele ploeg uit Menen die zijn riante voorsprong en kansen op twee maal setwinst, en zelfs wedstrijdwinst, zwaar onderbenut lieten.

Het gevecht voor het play-off-finaleticket lijkt zo een bikkelspel te worden tussen 3 bloedhonden, waarbij het op dit ogenblik nog koffiedik kijken is, wie zich straks te goed mag doen aan een dikke kluif en wie op zijn honger mag blijven zitten. In ieder geval zal NOLIKO Maaseik zich niet zomaar skalperen en zal zijn huid nog duur verkopen in de resterende 6 wedstrijden in deze toch wel spannendste play-offs van de laatste jaren.

Ondertussen worden op allerlei fronten de nodige voorbereidingen getroffen om Knack Roeselare warm te onthalen op Paasdinsdag 18 april…

 

Agenda

Zaterdag 1 april ’17 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Lindemans Aalst

Zaterdag 8 april ’17 om 20u30 Prefaxis Menen - NOLIKO Maaseik

Vrijdag 14 april ’17 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Haasrode Leuven

Voor tickets klik HIER

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments