Op Valentijn naar Kedzierzyn (POL)… geen liefdescadeau voor NOLIKO Maaseik

Nauwelijks 50 uur na het affluiten van de wedstrijd in het Sportpaleis, wordt van onze mannen verwacht dat zij mentaal en fysiek paraat aantreden tegen de sterkste Poolse ploeg van het moment en één van de sterkste clubteams van Europa, het Zaksa Kedierzyn-Kozle van de captain van de Red Dragons, Sam Deroo.

Het team van Daniel Castellani verzamelde maandagochtend al om 8 uur aan de LOTTO Dôme voor deze verplaatsing naar het Poolse Silezië.

Voor de hoofdcoach zal het een blij weerzien zijn bij zijn club van weleer (2012-2013, waarmede hij de Poolse Beker en landstitel wist te bemachtigen. Maar verder zal de liefde op Valentijn niet gaan, want deze blijheid zal snel wegebben bij de wetenschap over de enorme fysieke sterkte van het Poolse topteam.

Tijdens de thuiswedstrijd in de LOTTO Dôme, net voor Kerstmis, hadden de Polen hun handen vol met de Maaslanders, maar de tegenstander verloor op geen enkel moment de controle over de wedstrijd. Sterkste man bij Polen was toen de Belg Sam De Roo, terwijl aan Belgische kant de Poolse spelers, Nikodem Wolanski en Kamil Rychlicki, verdienstelijk weerwerk boden. Ongetwijfeld willen onze jongens geen afgang ondergaan, daar in Zuid-Polen. En wellicht is het maar goed ook dat zo kort na Bekerverlies, het kompas volledig geheroriënteerd wordt op deze Europese wedstrijd. De Maaseikenaren, die nauwelijks nog belangen te verdedigen hebben in deze Europese campagne, kunnen ongedwongen spelen, maar wel veel ervaring opdoen tegen dergelijk topteam.

De wedstrijd is live te volgen via www.laola1.tv, maar kan eveneens worden gevolgd in het voor de gelegenheid romantische kader van de AgorA van de LOTTO Dôme. Afspraak dinsdag 14 februari om 18u00.

 

Agenda

Dinsdag 14 februari ’17 om 18u00 Zaksa Kedzierzyn (POL) - NOLIKO Maaseik

Zondag 19 februari ’17 om 15u00 VBC Waremme - NOLIKO Maaseik

Zaterdag 25 februari ’17 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Haasrode Leuven

Woensdag 1 maart ’17 om 20u30 20u30 NOLIKO Maaseik - Dinamo Moscow (RUS)

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be