Veelbelovende start van NOLIKO Maaseik in PO1 tegen Menen

<p>Foto Amber Vranken Photography</p>

Zaterdag 4 maart 2017 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Prefaxis Menen 3-0 (25-20 25-21 25-21) - scouting

De eerste wedstrijd in de tweede ronde: leider NOLIKO kreeg Prefaxis Menen op bezoek. Een niet te onderschatten tegenstander die eerder dit seizoen ook ondermeer Roeselare versloeg. Met Mol (klaplong) in de ziekenboeg mocht Wout Wijsmans opnieuw op het wedstrijdblad verschijnen.

Set 1:De eerste TTO bereikte de thuisploeg met drie punten voorsprong (8-5) en dat was tot dan de juiste weergave van het prille wedstrijdverloop. Die kloof werd verder vergroot (16-10 en 19-11) door een solide spelend NOLIKO en een vrij zwakke repliek van de West-Vlamingen. De heropflakkering van Menen kwam echter te laat: 25-20 was een logische uitslag.

Set 2: Voor de allereerste keer kwam Menen met 0-1 aan de leiding maar niet voor lang: 8-5 bij de eerste onderbreking. De voorsprong bleef lang beperkt tot twee punten (16-14) en dan maakte NOLIKO een vierpunten-kloof (20-16). Die voorsprong was voldoende om de tweede set winnend met 25-21 af te sluiten.

Set 3: Een vlotte Maaseiker start in de derde herneming (8-4 en 11-6) om de tweede TTO in te gaan met 16-11. Prefaxis Menen kon nooit meer dreigen en mocht na 25-21 puntenloos huiswaarts.

NOLIKO Maaseik: Maan, Skladany, Vigil, Bruno, Wolanski, Bontje, Santucci.
In: Wolanski

Prefaxis Menen: Sarnecki, Sinnesael, Heyrman, Lemay, Gorski, Vandeweyer, Depovere.
In: Ver Eecke, Dedeyne